“Bucuresti, Bucuresti…” – Prima întâlnire la Şcoala nr. 148 din cartierul Ferentari

La această primă întâlnire micii jurnalişti de la Şcoala Generală nr. 148  ne-au scris despre viziunea lor asupra oraşului în care locuiesc. Unii dintre ei şi-au expus si părerea faţă de cartierul Ferentari în care locuiesc, merg la şcoală şi se joacă zi de zi.

Să facem o plimbare prin Bucureşti

de Abăluţă Iulia (elevă la Şcoala nr. 148)

În Bucureşti sunt multe lucruri care sunt interesante şi mai puţin interesante, cum ar fi să priveşti lucrurile din interior şi din exterior. De multe ori când priveşti lucrurile din exterior, îţi spui propria părere, din ceea ce vezi. Când priveşti lucrurile din interior, ştii cu siguranţă ceea ce se întâmplă. Eu trăind şi crescând în Bucureşti pot spune că sunt lucruri şi bune, cum ar fi : sunt multe muzee, teatre, centre comerciale, sunt multe centre de învăţământ unde poţi învăţa multe lucruri noi şi interesante. Dar şi lucruri care nu sunt tocmai bune, cum ar fi: curăţenia care nu se păstrează, violenţa şi jignirile care nu sunt lipsite din comportamentul oamenilor.

Bucureşti…

de Arnăutu Diana (elevă la Şcoala nr. 148)

Oraşul nostru are multe lucruri noi de văzut şi foarte interesante. Este un oraş cu mulţi locuitori. În unele zone ale Bucureştiului sunt locuri amenajate pentru copii, unde chiar ai putea lăsa copiii să se relaxeze şi să se distreze în acelaşi timp.

Lucrurile care dezamăgesc Bucureştiul sunt că există anumiţi oameni răi care strică tot ce găsesc în calea lor. Ne putem gândi că este un dezavantaj al oraşului să avem astfel de oameni care pot distruge locurile interesante, cum ar fi: parcul, muzeele, anumite magazine foarte frumoase. Iar un alt dezavantaj ar fi că sunt multe mizerii şi resturi de mâncare.

Cartierul Ferentari

de B. Rebecca (elevă la Şcoala nr. 148)

Ce îmi place mie la acest cartier este în primul rând că avem minunata şcoală G. Călinescu nr.148 care nu discriminează oamenii de etnie romă. Ce îmi place în al doilea rând este că sunt mulţi oameni de cunoscut de alte etnii. Şi în al treilea rând sunt mulţi oameni talentaţi aici care merită să fie ajutaţi să îşi ducă menirea cât mai departe posibil.

Ce nu îmi place la acest cartier este poluarea mediului, gunoaiele, cutiile, etc. Ce nu îmi place în al doilea rând este violenţa din acest cartier, bătăile, incidentele neplăcute.

Ce nu îmi place în al treilea rând este traficul de droguri, mulţi copii cad adesea victimă acestor prafuri şi mi-aş dori să se schimbe asta.

Oraşul meu, Bucureşti

de Coancă Oana (elevă la Şcoala nr. 148)

În oraşul meu sunt multe lucruri de văzut. Are multe locuri frumoase ca de exemplu parcurile unde copiii vin şi se joacă în timpul liber. În unele locuri în Bucureşti este şi aer curat, de exemplu pădurile, unde este un aer nepoluat. Sunt multe muzee interesante unde poţi afla foarte multe lucruri interesante, pe care nu le ştii şi le poţi afla.

Ce nu-mi place în Bucureşti este aerul poluat, resturile de mâncare aruncate pe străzi şi oamenii care se comportă urât unii cu alţii.

Oraşul Bucureşti în ziua de azi

de Dan Raluca (elevă la Şcoala nr. 148)

Oraşul meu natal se numeşte Bucureşti. La acest oraş îmi place că sunt locuri în care te relaxezi. În al doilea rând, îmi place la acest oraş că sunt multe locuri frumoase de vizitat şi în al treilea rând, îmi place că aici pot să cunosc oameni cu etnii diferite.

În acest oraş nu îmi place că oamenii lasă gunoaie pe oriunde ar trece. În al doilea rând violenţa este foarte răspândită printre cartierele din Bucureşti. Al treilea lucru în acest oraş nu-mi place că oamenii au un vocabular vulgar. Sper ca oraşul Bucureşti pe viitor să fie mult mai curat.

Frica de a veni în cartierul Ferentari

de Flori (elevă la Şcoala nr. 136)

Lucrurile bune din cartierul nostru erau foarte frumoase. Înainte, până să devină “cartierul groazei, a fricii, înspăimântării” Ferentari, toată lumea se înţelegea foarte bine şi se ajutau între ei.

Blocurile erau decorate cu flori. Cartierul Ferentari era foarte cunoscut, vizitat şi foarte lăudat de curăţenia care era pe străzile cartierului nostru. Aveam chiar şi un bazin de înot la care se ducea foarte multă lume din cartier şi alte cartiere. Totul era organizat şi pus la punctul lui. Oamenii erau săritori, ajutători şi sociabili.

Lucrurile rele : De câţiva ani încoa’, cam de 15 ani, lumea din cartierul Ferentari s-a schimbat. Cuvântul schimbat nu se referă numai la curăţenie, dar şi la comportarea lor. Cartierul Ferentari nu mai este curat, a devenit foarte mizerabil, oamenii au devenit răi cu vecinii şi cu cei din jur.

Dar nu toată lumea este aşa. În Ferentari mai găseşti şi oameni săritori şi sociabili. Chiar ar vrea să facă ceva în cartierul Ferentari – în faţa blocurilor şi pe unele străzi găseşti străzi foarte curate.

Frica de a veni în cartierul Ferentari este de mizeria şi oamenii cei periculoşi.

Oraşul Bucureşti şi cartierul Ferentari

de Ghimpeţeanu Lucian (elev la Şcoala nr. 148)

După cum ştim, în Bucureşti există multe parcuri mari în care poţi cunoaşte multă lume.

Şcoala G. Călinescu se află pe strada Bachus nr. 148 unde învaţă copii de diferite etnii de clasele I-VIII, dar există şi un program intitulat “Adoua şansă” unde cei care nu au avut norocul de a învăţa când au avut ocazia pot să o ia de la capăt.

Majoritatea copiilor din şcoli vorbesc vulgar. Violenţa este la zi în cartierul Ferentari. Oamenii neglijenţi aruncă gunoaiele pe jos şi nu la tomberoane.

Cartierul Ferentari – rele şi bune

de Mihalache Beatrice (elevă la Şcoala nr. 148)

Lucrurile care îmi plac legate de cartierul meu…Nu sunt prea multe, însă cele care sunt, sunt bune. Îmi place că majoritatea oamenilor se ajută între ei. Îmi place că, în schimbul faptului că este un cartier rău famat, există şi oameni care se afirmă prin calităţile lor, unele dintre ele fiind ieşite din comun. Şcolile, cu toate că fac parte din cartierul Ferentari, au profesori buni care se ocupă de elevii şcolilor, pregătindu-i pentru viaţă.

Nu îmi plac multe lucruri legate de cartierul meu. Primul dintre ele este existenţa scandalurilor, bătăilor şi certurilor dintre cetăţeni. Nu îmi place faptul că “micii cetăţeni”, puiuţi de oameni, sunt educaţi foarte greşit încă de mici. Nu îmi plac spaţiile verzi care sunt lipsite de flori şi pline de deşeuri care ne afectează nouă sănătatea.

.

Un tur prin Bucureşti

de Miraru Mădălina (elevă la Şcoala nr. 148)

După cum ştim cu toţii, Bucureşti este capitala ţării noastre, România. Bucureşti are multe muzee interesante şi multe parcuri frumoase, dar din păcate cetăţenii sunt neglijenţi.

În capitală sunt şcoli mult mai bune decât în celelate judeţe. Ar fi frumos ca în Bucureşti să se păstreze tradiţiile din alte judeţe şi comune.

Pentru adolescenţi este bine că stau în Bucureşti deoarece aici se organizează cele mai multe festivaluri şi concerte cu idolii lor internaţionali. În capitală sunt şi mulţi oameni care vorbesc vulgar şi se îmbracă foarte indecent, iar asta ne costă pe noi, românii.

Oraşul nostru

autor anonim

Bucureşti este cel mai mare oraş din ţară şi capitala ei. Este un oraş mare, frumos, cu mulţi locuitori buni care se ajută. Şcolile oraşului sunt şcoli care primesc copii de toate etniile. În Bucureşti se ţin multe concerte cu diferite persoane. Bucureşti este un oraş poluat cu destui oameni răi care nu respectă legile. Oamenii vorbesc foarte urât şi vulgar.


Faimosul cartier Ferentari

de  Ramona  (elevă la Şcoala 136)

Cartierul Ferentari este un cartier simplu şi modest, dar despre acei oameni care produc fel şi fel de stricăciuni sau scandaluri se poate spune că nu ştiu să-şi respecte propriul cartier.

Ca de exemplu, prin apropierea străzii Vâltoare a fost construit un părculeţ acum vreo şase luni dar nici măcar două luni nu a rezistat acel parc, pentru că imediat a fost devastat, au fost furate toate lucrurile care aparţineau de acel parc.

Dar pe o parte este un cartier exemplar, deoarece oamenii se ajută între ei, au grijă de casele lor, cât ar fi ele de sărace, fiecare ştie să şi-o facă în felul lor. Chiar dacă toţi cei din cartierul Ferentari se mai ceartă, asta nu înseamnă că tot cartierul este format din nişte oameni scandalagii.

În această prezentare nu este arătat chiar tot cartierul Ferentari.

Câteva lucruri despre oraşul Bucureşti şi metode noi pentru a menţine oraşul curat

de Stan Elena (elevă la Şcoala nr. 148 )

Bucureştiul este un oraş frumos din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu stă bine când vine vorba despre probleme financiare, totuşi el este un oraş care trebuie să fie unit întotdeauna. Dacă un om de pe stradă îţi cere ajutorul nu trebuie să-l respingi. Mie îmi mai place la acest oraş că toată lumea este unită.

Ceea ce nu-mi place este că oamenii neglijează mediul în care trăim. Dacă fiecare om şi-ar face datoria, ar fi un oraş foarte frumos. Eu cred că oamenii trebuie să respecte legile ţării şi să înţeleagă că, dacă cineva este violent şi acţionează cu violenţă, nu trebuie să îl răsplăteşti cu violenţă.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: