Cum va arăta lumea peste 100 de ani? – reflecţie asupra viitorului

La ora asta nu prea am imaginaţie şi inspiraţie să fac o compunere cu tema “Lumea peste 100 de ani”.

Însă, dacă mă gândesc mai bine, pot spune că mie una mi-ar plăcea să fie o lume de basm. O lume în care gunoaiele să nu îmi mai facă cu ochiul pe la colţuri, florile să nu mai stea posomărâte prin grădini.

Totul ar fi plin de viaţă, cu copii ce zburdă pe câmpii, cu flori multicolore şi frumos înmiresmate, cu fluturi şi cu gâze ce să ne ureze o bună dimineaţă în fiecare zi, cu noi invenţii ce ne vor face viaţa mai uşoară. De poluare nici să nu se mai pună problema fiindcă nu va mai exista acest termen.

Hei! Dar să ne trezim la realitate deoarece aceste lucruri nu se vor întâmpla niciodată. De ce? Se întreabă toată lumea, însă cum prea bine ştim cu toţii în ce situaţie suntem în momentul de faţă, ne putem da seama aceste lucruri. Cine este de vină? Asta este foarte simplu :  omul, cel care menţine totul. Cum menţine, asta e a doua parte.

Totuşi pentru toate există o rezolvare. Putem avea o lume a viitorului mai bună atâta timp cât ne dăm seama cât de gravă este situaţia în momentul de faţă şi încercăm să ne reparăm greşelile încetul cu încetul.

(Abăluţă Iulia – elevă la Şcoala nr. 148)

Lumea peste 100 de ani va arăta mult mai frumos: cu maşinuţe haioase, clădiri de toate formele, una mai frumoasă ca alta.

Mediul va fi şi el unul curat: fără resturi alimentare aruncate pe jos, fără ambalaje lăsate pe jos, cât mai puţini copaci tăiaţi, etc.

Oamenii se vor comporta şi ei mai frumos: nu vor mai vorbi urât unii cu alţii, ci se vor ajuta unii pe alţii.

Şi aş vrea ca această compunere să devină realitate.

(Coancă Oana – elevă la Şcoala nr. 148)

Astăzi este o zi însorită de mai. Am venit de la şcoală şi, deoarece mă simţeam un pic obosită, am hotărât să-mi fac temele un pic mai târziu. Am deschis televizorul şi am urmărit un film cu roboţi şi nave spaţiale. Vizionând acel film, mi-am imaginat cum o să fie lumea peste 100 de ani.

Eu cred că va fi astfel: totul va fi robotizat, adică copiii la şcoală nu vor mai scrie cu pixul pe hârtie, vor scrie pe calculator, nu vor mai exista bani, ci carduri, adică lumea va trăi precum roboţii. Maşinile nu vor mai merge pe stradă, ci in aer.

Asta este părerea mea şi aşa cred că va arăta lumea peste 100 de ani.

(Stan Elena – elevă la Şcoala nr. 148)

Se spune că peste 100 de ani vor exista modalităţi pentru a ne descurca mai uşor. Clădiri înalte, dotate cu aparatură de ultimă generaţie vor fi în locul caselor sau blocurilor vechi. Maşinile electrice au apărut deja, aşa că în viitor electricitatea va fi regina lumii.

(Trofin Cristina – elevă la Şcoala nr. 148 )

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. polocoser bia
    Oct 27, 2010 @ 15:57:17

    totul va fi misto

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: