Shrek forever after – cronică de film

Un film pentru copii cu semnificaţii profunde şi pentru oameni mari : acesta este Shrek forever after, un film pe care nu am vrut să îl ratăm. Şi dacă tot am fost la cinema de ce sa nu încercăm să scriem şi o cronică de film?

Dezastru într-o zi

de Diana (elevă la Şcoala nr. 148)

În sfârşit am ajuns unde vroiam…am ajuns la timp pentru a vedea filmul Shrek pentru totdeauna, în care personajul principal este Shrek, după cum i se dezvăluie numele în titlu.

Acest film face parte din categoria dragoste-comedie.

În acest film, din cauza stresului, Shrek şi-a dorit ca o zi să fie doar a lui şi ca toată lumea să se înfricoşeze şi să fugă de el, şi chiar aşa a fost. Dar mai târziu el a regretat pentru acea zi.

Sfârşitul a fost unul fericit…Dar tu, cititorule nu o să afli până nu o să vezi. Aşa că du-te cât mai ai timp…filmul este unul de succes.

Pe mine filmul acesta m-a făcut să înţeleg că nu trebuie să semnez ceva până nu mă gândesc de zece ori ce s-ar putea întâmpla.

Dragostea biruieşte şi în lumea căpcăunilor

de Mihalache Beatrice ( elevă la Şcoala nr. 148 )

Shrek pentru totdeauna este o comedie romantică bazată pe dragostea dintre personajele principale.

Shrek duce o viaţă normală alături de soţia lui, Fiona, copiii şi prietenii lor, măgăruşul şi motanul. Totul ia cu totul altă întorsătură în cadrul aniversării copiilor.

Shrek o pierde pe Fiona în urma unei vrăji, dorind să redevină căpcăunul de altă dată. Cu toate acestea o recuperează, dragostea lor dezlegând vraja.

Întâi citim, apoi semnăm!

de Mădălina ( elevă la Şcoala nr. 148)

Shrek, eroul filmului, va trebui să caute dragostea adevărată din Fiona, din cauza unui contract propus de un vrăjitor malefic, care desigur contractul a fost o înşelătorie a lui pentru a avea tot regatul.

Filmul a fost o comedie romantică, după părerea mea, dar în acelaşi timp, o aventură. Cel care a făcut “comedia” a fost Măgăruşul, care în orice replică avea stropi de amuzament. Cei care au făcut filmul mai romantic au fost Shrek şi Fiona, Shrek încercând să o recucerească pe prinţesa Fiona. Căpcăunul a făcut şi aventura, cu călătoria sa.

În cinematograful în care am fost,  efectul 3D a fost diferit de alte cinematografe.

Mi-a plăcut filmul, îl recomand oricui. Filmul are şi o morală: să citim înainte să semnăm ceva.

O comedie plină de mister

de Abăluţă Iulia

Shrek pentru totdeauna este o comedie plină de mister ce are două personaje principale, Fiona şi Shrek, însă are şi personaje pozitive şi negative.

Fiona şi Shrek aveau trei copii, doi baieţi şi o fetiţă pe nume Felicia. Acest nume a fost ales de Fiona ce o adoră.

La aniversarea unuia dintre copii s-a întâmplat ceva straniu, ca şi cum ar fi început altă poveste. O poveste ce stârnea curiozităţi, plină de bătălii şi toate acestea din dragoste pentru o fată.

În final totul s-a dovedit a fi imaginaţia lui Shrek, iar pentru mai multe detalii vă recomand să vizionaţi filmul.

Pe scurt despre Shrek forever after

de Stan Elena (elevă la Şcoala nr. 148)

Filmul Shrek forever after este o comedie romantică.

Shrek este la aniversarea celor trei copii ai lui, iar un copil care este acolo îl pune să răcnească, dar el nu voia. Copilul s-a ţinut de capul lui până când Shrek s-a enervat aşa de tare încât a răcnit o dată de toată lumea a amuţit. Shrek s-a supărat, apoi a plecat şi a întâlnit un mic spiriduş care l-a invitat la el acasă.

Spiriduşul era foarte şiret. L-a ademenit pe Shrek să semneze o foaie în care trebuia să îi dea spiriduşului o zi din viaţa lui care să…nu vă spun!  Veţi afla doar dacă o să vizionaţi filmul Shrek forever after.

Shrek – răcnetul catre iubire

de Marinela Oprea (studentă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiintele Comunicării)

Sunt acum ca niciodată el băiat şi ea o fată. El căpcăun pentru totdeauna, ea – prinţesă cât să stea închisă-n turn. El Shrek, ea – Fiona. Ca să fie împreună, el o salvează pe ea – fată mare de atâta timp – din turnul păzit de dragon al ţinutului Foarte Foarte Îndepărtat. Ea dă rochia de prinţesă pe cea de soţie de căpcăun, fac moştenitori şi tot trăiesc fericiţi.

Dar până când? Până când Rumpelstiltskin îi ia minţile lui Shrek. El bărbat, Shrek – tot bărbat. Dar de când? La aniversarea de un an a micuţilor căpcăuni, după frustrări acumulate că răcnetul nu-l mai ajută la speriat sătenii, Shrek îi reproşează Fionei că-i e dor de viaţa de dinainte să o elibereze din turn. Iese iute pe uşă, lasă în spate petrecerea şi se îndreaptă spre nu-ştiu-unde. Dar află unde, căci dă peste Rumpelstiltskin.

De aici, Shrek începe altă viaţă, mai agitată, mai pe placul lui. Intră în altă poveste. Una cu răcnet mare. Dar cu multe bătăi de inimă la sfârşit. Sfârşitul… cui? Până acolo, Rumpelstiltskin -roşu de răutate- îi face pe plac căpcăunului şi-l întoarce în trecut. Printr-un contract. Acum toţi se tem de el, pentru că Shrek răcneşte cât să tremure copacii. Dar Donkey şi Motanul -mai mult umflat decât încălţat- nu-şi amintesc de căpcăun. Oare ce face Fiona de care Shrek a şi uitat?! Se salvează singură din turn şi-şi face schimbarea la faţă. Devine războinică şi conduce o armată de căpcăuni. Dar oare ce face Shrek pe care şi Fiona l-a uitat? O să vezi în cinematograf.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: