Regele Pomanagiilor – Cronică de teatru

Regele pomanagiilor

de Adrian

Regele pomanagiilor era Dacosta. El a profitat prima oară de un om bogat. El l-a păcălit să-i dea toate hainele sale şi foarte mulţi bani.

Şi-a dat fiica de soţie unui evreu polonez. Consiliul nu a fost de acord, dar Dacosta i-a păcălit pe toţi, câştigând şi bani.

Scena s-a desfăşurat la teatrul evreiesc de stat, care se află într-o clădire veche. Interiorul teatrului este frumos amenajat. În sală nu a fost atât de multă lume, pentru că majoritatea oamenilor vin la teatru seara. Piesa a fost foarte frumoasă şi ar trebui să fie privită de mai mulţi oameni.


Tradiţia pomanagiilor dusă mai departe

de Mihalache Beatrice

“Regele pomanagiilor”… Nici prin cap nu îmi trecuse o astfel de piesă, o astfel de scenetă şi cu toate astea a fost o piesă frumoasă. În mare, piesa pune în prim plan cerşetorii din zilele noastre şi metoda lor de a păcăli oamenii, inclusiv pe cei bogaţi.

Regele pomanagiilor nu era nimeni altul decât un…cerşetor. Păcălea pe toţi, îi şantaja ajungând astfel bogat. Timpul trecea, iar zi de zi prietenul lui dobândea noi tactici de a păcăli oamenii.

Veni şi ziua în care fiica pomanagiului trebuia să se căsătorească, la fel şi prietenul acestuia. Pentru a duce tradiţia mai departe, tradiţia pomanagiilor, regele se hotărî să îşi mărite fiica cu prietenul său care îi călcase pe urme. Un lucru destul de ciudat, având în vedere că cerşitul nu este un lucru de lăudat.

Această piesă cred că poate cuceri pe oricine, orice spectator. Înca un lucru de admirat este munca depusă de actori dar şi de cei din umbră, din spatele cortinei. Recomand cu căldură vizionarea acestei piese, dar şi alte piese jucate pe scena Teatrului Evreiesc de Stat.


O piesa excelentă

de Cristina Trofin

Astăzi am fost la o piesă de teatru numită “Regele pomanagiilor”. Această piesă arată cum este viaţa cerşetorilor. Era vorba despre un cerşetor care îi păcălea pe toţi bogătanii. Costumele erau foarte interesante.

În rolul principal era un personaj numit Da Costa, iar în rolurile secundare erau actorii cei mai pricepuţi. A fost o piesă foarte deosebită şi le recomand tuturor să meargă la teatrul “Evreiesc de stat”.Regele pomanagiilor –  o piesă interesantă

de Stan Elena

Astăzi, pe data de 02.10.2010, am mers la Teatrul Evreiesc de Stat. Am vizionat piesa “Regele pomanagiilor”.

Un om care era personajul principal şi se numea Dacosta spunea că să munceşti este ceva nemaiauzit. El credea că doar cerşitul este un lucru bun. La fiecare întrerupere pentru a muta aranjamentele apăreau şi fete care spuneau reţete de bucate sau glume despre evrei. Ele aveau nişte costume extraordinare, care în zilele noastre nu se mai folosesc. Cred că ăsta este lucrul care m-a impresionat cel mai mult.

Mie mi-a placut această piesă şi vă recomand să vizionaţi această piesă, pentru că este interesantă şi amuzantă.


Din cauza unui peşte

de Mădălina

În această piesă, “Regele pomanagiilor”, este cu siguranţă vorba despre regele cerşetorilor. Piesa de teatru s-a desfăşurat în Teatrul Evreiesc de Stat, un loc care arată ca un muzeu din care era vorba despre istoria teatrului cu costume şi afişe.

Povestea începe cu un târg, unde un bogătaş împărţea sărmanilor monede, printre care şi Da Costa, aşa-zisul Rege al pomanagiilor, unde şi-a găsit “victima” propunându-şi să-şi procure şi de la el pomană, autoinvitându-se la cina de vineri seară a bogătaşului şi şi-a luat pomană şi de la el.

Fiica lui Da Costa trebuia să se căsătorească iar el îşi căuta ginere, iar un barbat s-a şi oferit deja, dar lui Da Costa îi trebuia un ginere care să ducă mai departe tradiţia pomanagiilor, aşa că l-a supus la un test pe care l-a trecut. Ce mi-a placut cel mai mult este că scena s-a petrecut la Londra.

Piesa a fost foarte frumoasă, şi actorii au fost minunaţi şi foarte pricepuţi. Se vedea că unii au experientă de ceva ani.


O piesă fantastică

de Oana

Astăzi, 2 octombrie 2010 mă întâlnesc cu prietenii mei de la “Asociaţia Komunitas” şi ne hotărâm să mergem la “Teatrul Evreiesc de Stat”

Acolo vizionăm piesa “Regele pomanagiilor”, unde este foarte mare agitaţie. Piesa a fost foarte interesantă. Costumele actorilor erau făcute de mâna unui profesionist. Acolo, în piesă au fost foarte mulţi actori care îşi interpretau rolurile foarte bine.  Aceia chiar au fost actori mândri de meseria lor.

Din punctul meu de vedere este un teatru minunat şi recomand oricărei persoane să viziteze acest teatru.

O piesa uimitoare

de Raluca

Teatrul la care am vizionat piesa se numeşte “Teatrul Evreiesc de Stat”. Piesa se numeşte “Regele pomanagiilor”. Această piesă mi se pare foarte interesantă chiar dacă în mare parte nu am înţeles. Actorii au jucat foarte bine rolul. Teatrul este foarte frumos, angajaţii se poartă foarte drăguţ cu tine.

În piesă, părerea mea, cred că a fost vorba despre un evreu polonez, care voia să se însoare cu fata Regelui Pomanagiilor, Dacosta. Pe lângă actori şi spectatori, muzica a existat şi ea. Spectatorii au fost puţini, dar a fost foarte frumos. Costumele actorilor păreau unice şi antice, inclusiv drăguţe. Detaliile de pe pereţii clădirii păreau făcute de mâini profesioniste.

Mi s-a părut foarte frumos şi interesant şi vă recomand şi vouă să mergeţi la “Teatrul Evreiesc de Stat”.


DackCosta – Regele operei “Regele pomanagiilor”

de Arnăutu Diana

Azi, pe data de 02.10.2010 am fost la un teatru numit “Teatrul evreiesc de stat”. Opera a fost intitulată “Regele Pomanagiilor”. În această operă au jucat mulţi actori, care şi-au luat rolul în serios. Parcă nu jucau teatru, ci era viaţa lor reală.

În mare parte a fost vorba despre un om sărac, care voia să-şi mărite fata cu un rege. A fost o operă interesantă. Au avut muzică la momentele culminante. Costumele au fost interesante, deoarece nu sunt cum purtăm noi acum, ci de epocă. Erau puse pe costume multe lucruri, într-un cuvânt erau împopoţonate, dar captivante.

A fost o operă cu unele părţi amuzante, dar unele şi serioase. Actorul de care mi-a plăcut cel mai mult cum a jucat se numea Dack Costa, care era un om sarac, după cum se îmbraca, sau doar se prefăcea pentru a primi mai multe lucruri, decât dacă era bogat. Exista un om pe care acesta îl păcălea de-a binelea. Era cel mai hazliu actor. M-a impresionat cel mai mult.

După această operă de teatru recomand oricui să meargă şi să vizualizeze, dar nu neapărat aceeaşi piesă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: