“How to train your own dragon” – cronică de film

Locaţie : Noul Cinematograf al Regizorului Român din incinta Muzeului Ţăranului Român

Vikingul

de Adrian (elev la Şcoala nr. 148)

În film este vorba despre un tânăr viking care nu este ca tatăl său, este mai neîndemânatic. Vikingii şi dragonii erau în război. Sughiţ, vikingul cel mai slab s-a împrietenit fără să ştie nimeni de un dragon numit “Furia Nopţii”. Au făcut multe împreună. Au ajutat vikingii să omoare un dragon foarte mare. După ce au ucis dragonul, oamenii şi dragonii s-au împrietenit şi au locuit împreună.

Este un film foarte frumos şi trebuie să-l vadă toată lumea la Cinematograful Ţărănesc.

 

Duşmanii devin prieteni

de Beatrice (elevă la Şcoala nr. 148)

Duşmanii de moarte devin animale de companie ale vikingilor în filmul “Cum să-ţi dresezi dragonul”.  Ştirbul, Sughiţ şi tatăl acestuia sunt personajele principale din acest film.

Un film care atrage prin povestea lui, prin felul în care tradiţia vikingilor ia o altă cale din pricina lui Sughiţ.

Mai mult de atât nu vă spun. Vă las pe voi să urmăriţi filmul. Merită. Vi-l recomand cu plăcere.

 

Furia Neagră

de Daniela Apostolache (elevă la Şcoala nr. 136)

În filmul ăsta a fost vorba despre un dragon care era lovit şi îi ierea teamă de vikingi.

Băiatul i-a fost teamă de dragon dar se părea că nu era adevărat. Până la urmă băiatul i-a pus aripa apoi l-a hrănit. Apoi s-a împrietenit, apoi a avut marele razboi cu Regina dragonilor iar Furia şi băiatul a învins.

Furia neagră i-a salvat viaţa băiatului, toţi vikingii au început să se împrietenească cu dragonii şi niciodată nu a mai avut război între vikingi şi dragoni.

Eu aş recomanda filmul verişoarei mele pentru că este foarte frumos şi foarte interesant.

 

Nu spune nu, până nu afli adevărul

de Diana (elevă la Şcoala nr. 148)

Filmul intitulat “Cum să-ţi dresezi dragonul” a fost unul de succes.

În introducere avuse loc un război între dragoni şi vikingi. Iar un băieţel pe nume Sughiţ vroia să intre în luptă. Acesta nu era lăsat de tatăl lui, deoarece credea că este un băiat mic şi slab.  Dar la un moment dat, tatăl şi-a dat seama că fiul lui era cel mai bun luptător dintre toţi.

Filmul s-a terminat cu bine.  Conţinutul îl vei afla dacă te uiţi. Ţi-aş recomanda să te duci cât mai repede până nu se vând toate biletele.

Dragonul de seară

de Daniela R. (elevă la Şcoala nr. 136)

Tatăl băiatului nu-l lăsa să stea cu acel dragon, deoarece îi era frică să nu i se întâmple ceva rău băiatului. Acel dragon era ca un prieten pentru Sughiţ şi Sughiţ a făcut multe fapte bune pentru acel dragon : i-a pus o aripă pentru a putea zbura.

Sughiţ îl numea pe dragon Ştirb. De fapt îl chema Furia Neagră. Furia Neagră i-a învins pe toţi dragonii, iar băiatul pe nume Sughiţ, după ce Furia Neagră s-a luptat cu dragonul acela mare,  a căzut într-o flacară mare, după care dragonul s-a aruncat după Sughiţ pentru a-i salva viaţa băiatului.

În final, băiatul a rămas fără un picior.

Tatăl băiatului l-a înţeles cât de bine se înţelege cu dragonul acela.

 

Un film extraordinar

de Elena ( elevă la Şcoala nr. 148)

Filmul “Cum să-ţi antrenezi dragonul” este un film de aventură. Este vorba despre un trib de vikingi care se luptă cu dragoni. Fiul şefului viking trebuie să ajungă un viking adevărat, dar pentru asta trebuie să ucidă un dragon.

El nu vroia să facă aşa ceva, deoarece s-a împrietenit cu un dragon care era bun, dar el credea că toţi sunt asa. Ce a făcut baiatul până la urmă? A omorât dragonul sau nu? Veţi afla doar dacă veţi viziona acest film, pentru că este foarte frumos şi cred că vă veţi distra.

 

Dragoni versus vikingi

de Iulia Abăluţă (elevă la Şcoala nr. 148)

“Cum să-ţi dresezi dragonul “ este un film cu o poveste aparte. Este vorba despre o bătălie între dragoni şi vikingi. Personajul principal este Sughiţ ce îşi face un prieten dragon numit Ştirb. Băiatul îl ajută pe acesta să zboare, creându-i o parte din coada sa. Spre sfârşitul filmului se înfiripă o idilă între Sughiţ şi Astrid. Toate acestea întâmplându-se pe insula Tantului, iar pentru mai multe detalii vă recomand să vizionaţi filmul!

Furia nopţii, furia satului

de Mădălina (elevă la Şcoala nr. 148)

Ţi-ai imaginat vreodată cum e  să îţi dresezi propriul dragon? Ei bine, eu nu, aşa că am aflat din acest film.

Totul începe când Sughiţ dorea să-şi omoare propriul dragon. Soarta a fost să captureze un dragon, “Furia Nopţii”, unde i-a pus numele Ştirb şi l-a dresat. Cu ajutorul lui Ştirb l-a ajutat pe tatăl său să vadă că dragonii nu sunt o ameninţare.

De ce dragonul lui Sughiţ se numea Ştirb? De ce Vikingii urau aşa de mult dragonii şi cum au salvat Sughiţ şi Stirb satul de dragonul – albină? Pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări, duceţi-vă cât mai repede la cinematograf.

 

Baiatul si dragonul

de Mihaela Motoi (elevă la Şcoala nr. 136)

Mi-a plăcut partea când s-au împrietenit. A fost cam dificil dar s-au împrietenit.

Filmul a fost mai frumos decât “Alba ca zăpada.”

Tuturor vikingilor de pe insulă le era frică de dragoni dar băiatul a dovedit că dragonii nu sunt aşa cum îşi imaginau.

Partea care nu mi-a plăcut a fost aceea cu băiatul cu piciorul de fier dar ce contează este că până la urmă s-au împrietenit.

În concluzie, nu trebuie să-ţi fie frică de ceva şi să ispăşeşti spaima pe care o ai, orice ar fi,  exact la fel cum a făcut băiatul şi dragonul.

Da’ aş recomanda acest film clasei mele deoarece este un film extrem de frumos.

 

Insula Misterelor

de Raluca Dan (elevă la Şcoala nr 148),

În drum spre Muzeul Ţăranului Român am aflat că vom viziona filmul numit “Cum să-ţi dresezi dragonul”.  În acest film este vorba despre un băiat pe nume Sughiţ care trăia împreună cu tatăl lui şi ceilalţi vikingi pe insula Tantului. Pe această insulă în loc de papagali sau ţânţari cum erau în alte ţări, aici sunt dragoni. De aici vă las să descoperiţi voi ce se întâmplă mai departe. Vizionaţi-l cu plăcere!


Leave a comment